“veel respect voor journalisten, ze werken onder enorme tijdsdruk”

Ik ben 26 jaar en studeer handelswetenschappen, en daarnaast werk ik als zelfstandige DJ, mijn artiestennaam is MASAI.

In 2013 heb ik meegedaan aan Start to DJ bij MNM en ben toen tweede geëindigd.  Zo ben ik binnengerold bij VRT. Vorig jaar kwam er een vacature vrij bij Studio Brussel en ik heb ervoor gesolliciteerd. Het was een goed gesprek, maar ik paste daar niet in het plaatje. Bij VRT Jobs vonden ze mijn verhaal interessant en hebben ze me uitgenodigd op gesprek voor een ervaringsstage. Zo ben ik bij de economische cel van de nieuwsdienst terechtgekomen. De feedback van Studio Brussel heeft dus geleid tot een job bij de nieuwsdienst.

Ik heb een honger naar kennis en ben nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit. Ik deed in het begin vooral interviews. Ik heb ondertussen al heel veel opleidingen gekregen want ik had geen enkele ervaring. Zo heb ik leren werken voor radio, leren monteren... Nu maak ik radioberichten. Je moet de info op een korte en concrete manier kunnen meegeven. Ik maak ook online berichten en korte videomontages. Ik help ook mee met de voorbereidingen van De Markt. Ik heb eigenlijk een erg afwisselende job.

De VRT is een bedrijf in verandering en de informatietoevoer gaat enorm snel, onder meer door sociale media. Ik heb veel respect voor journalisten, ze werken onder enorme tijdsdruk. Je moet de informatie heel snel kunnen checken. Ik heb een economische opleiding, en zie hoe de organisatie hier omgaat met veranderingen en met informatie. Ik leer hier heel veel. Ik weet niet of ik per se journalist wil worden maar ik leer hier heel veel skills die ik later zeker ga kunnen gebruiken. Ik stel me daarom echt heel open op en wil ook mijn comfortzone verlaten.